• Piec konwekcyjno-parowy, gazowy, injekcyjny 10+1 x GN 1/1 CONVOTHERM, easyDial 10.10 GS

Symbol: eD-10-10GS
Brak towaru
64843.14
64843.14
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Kurier (Pobranie) 0
Odbiór osobisty 0
Kurier 0
Dostępność Brak towaru
Zostaw telefon

Piec konwekcyjno-parowy, gazowy, injekcyjny posiada: 

system ACS+ gwarantujący doskonałe nasycenie parą, automatyczne dostosowanie wilgotności w trybie konwekcyjno-parowym oraz szybkie i równomierne przenoszenie ciepła w gorącym powietrzu, czego wynikiem jest idealny, równomierny klimat w komorze pieczenia dla wszystkich produktów, począwszy od warzyw, poprzez mięso i ryby aż do dodatków i wyrobów piekarniczych, z funkcjami dodatkowymi takimi jak: 

- Crisp&Tasty (odwilżanie na 5 poziomach) 

- BakePro (funkcja pieczenia na 5 poziomach)

- HumidityPro (nawilżanie na 5 poziomach) 

- pięć poziomów prędkości wentylatora 

funkcję regenerowania easyDial - regeneracja produktów na najwyższym poziomie jakości

wyświetlacz cyfrowy z centralnym regulatorem obrotowym Convotherm-Dial (C-Dial) umożliwia kontrolę nad wszystkimi procesami w dowolnym momencie

99 profili pieczenia a każdy z nich z 20 etapami 

złącze USB zintegrowane z panelem sterowania umożliwiające prostą aktualizację, wgrywanie profili gotowania i grafik oraz odczyt danych HACCP .

 

W urządzeniu zastosowano technologię HygienicCare obejmującą wszystkie istotne elementy, z którymi użytkownik ma kontakt - powierzchnia uchwytu drzwi, C-Dial i rolowany prysznic ręczny są wykonane z innowacyjnego materiału, wzbogaconego jonami srebra co zapewnia stałe działanie antybakteryjne i redukuje przenoszenie bakterii.

 

Ponadto, za dopłatą dostępne są:

chowane drzwi pozwalające zaoszczędzić miejsce, zapewniające większą swobodę ruchu podczas pracy, ograniczające ryzyko wypadku, redukujące zagrożenie związane z poparzeniem się o gorącą, wewnętrzną szybę w drzwiach urządzenia i umożliwiające instalację dużych pieców konwekcyjno-parowych z wózkiem załadunkowym praktycznie wszędzie, nawet w ograniczonych warunkach przestrzennych.

czujnik Sous Vide możliwość podłączenia na zewnątrz

w pełni zautomatyzowany system mycia w trybie regularnym ConvoClean na życzenie również z dozowaniem indywidualnym

złącze ethernet/LAN

sonda temperaturowa z podłączeniem zewnętrznym.

 

Oprócz tego, na żądanie dostępne są:

pochłaniacz kondensacyjny (zintegrowana osłona kondensacyjna)

wersja grillowa z osobnym odpływem tłuszczu 

wersja więzienna

wersja dla specjalnych napięć

pakiet oprogramowania ConvoConnect do HACCP i zarządzania profilami pieczenia 

stojak półkowy 600x400 mm z 8 półkami w zestawie ułożonymi w odstępie 94 mm

stojak rzeźniczy 600x400 mm z 10 półkami.

 

Dane techniczne

DŁUGOŚĆ: 922 mm

SZEROKOŚĆ: 792 mm

WYSOKOŚĆ: 1058 mm

MOC CAŁKOWITA: 0.5 kW

NAPIĘCIE: 230 V

TEMPERATURA MINIMALNA: 30 °C

TEMPERATURA MAKSYMALNA: 250 °C

ILOŚĆ PROWADNIC: 11

ROZMIAR GN: GN 1/1 (530x325 mm)

MATERIAŁ: stal nierdzewna

ZASILANIE: gazowe

RODZAJ DRZWI: uchylne

RODZAJ GAZU:

gaz ziemny

propan-butan

SPOSÓB WYTWARZANIA PARY: natryskowy

POJEMNIKI W KOMPLECIE: nie

WYŚWIETLACZ: tak

PRYSZNIC: tak

PANEL DOTYKOWY: nie

AUTOMATYCZNE MYCIE: nie

WÓZEK W KOMPLECIE: nie

SONDA TEMPERATUROWA: tak

WZDŁUŻNY UKŁAD PROWADNIC: tak