Jedną z podstaw dobrze funkcjonującej kuchni jest odpowiednia organizacja przestrzeni oraz czytelne rozmieszczenie składników wykorzystywanych podczas codziennych zadań. Konieczne jest także, aby mieć odpowiednio dużo naczyń, w których można przechowywać jedzenie bez ryzyka, że wystygnie przed podaniem. Jest to konieczne nie tylko w restauracjach, lecz także w hotelach oraz wszystkich innych miejscach dysponujących stołówką zakładową lub szkolną. Klientom prowadzącym profesjonalną działalność gastronomiczną proponujemy profesjonalne formy oraz pojemniki do przechowywania żywności. Produkty zostały wykonane między innymi z polipropylenu, poliwęglanu, melaminy oraz stali nierdzewnej. Użyte materiały bardzo dobrze znoszą nie tylko uszkodzenia mechaniczne, lecz także kontakt z silnymi detergentami. Ich zaletą jest także to, że jedzenie nie przechodzi zapachem danego materiału. Wykonane ze stali nierdzewnej pojemniki GN (Gastro Norm – GN 1/1 wymiar 530x325 mm) o różnych głębokościach 20, 40, 65, 100, 150 i 200 mm oprócz przechowywania mogą służyć do obróbki cieplnej dań w piecach konwekcyjno-parowych, do gotowania, smażenia, pieczenia. Pojemniki ze stali nierdzewnej często służą do transportu żywności w pojemnikach termoizolacyjnych do szkół , przedszkoli i szpitali. Zastosowanie pokrywek z uszczelką umożliwia również transport zup i innych płynów. Pojemniki GN stosowane są w podgrzewaczach elektrycznych i na paliwo podczas bankietów i eventów. Pojemniki GN porcelanowe służą do serwowania delikatnych potraw.
Szukasz pojemników gastronomicznych wykonanych z wytrzymałych tworzyw, które będą służyć w kuchni przez lata? Nie czekaj, jeszcze dziś złóż zamówienie na produkty dostępne w naszym katalogu!















