Piec konwekcyjno-parowy z automatycznym myciem, elektryczny, bojlerowy 6+1 x GN 1/1 | CONVOTHERM
towar niedostępny
Opis
Piec konwekcyjno-parowy, elektryczny, bojlerowy posiada:
system ACS+ gwarantujący doskonałe nasycenie parą, automatyczne dostosowanie wilgotności w trybie konwekcyjno-parowym oraz szybkie i równomierne przenoszenie ciepła w gorącym powietrzu, czego wynikiem jest idealny, równomierny klimat w komorze pieczenia dla wszystkich produktów, począwszy od warzyw, poprzez mięso i ryby aż do dodatków i wyrobów piekarniczych, z funkcjami dodatkowymi takimi jak:
- Crisp&Tasty (odwilżanie na 5 poziomach)
- BakePro (funkcja pieczenia na 5 poziomach)
- HumidityPro (nawilżanie na 5 poziomach)
- pięć poziomów prędkości wentylatora
funkcję regenerowania easyDial - regeneracja produktów na najwyższym poziomie jakości
wyświetlacz cyfrowy z centralnym regulatorem obrotowym Convotherm-Dial(C-Dial) umożliwia kontrolę nad wszystkimi procesami w dowolnym momencie
99 profili pieczenia a każdy z nich z 20 etapami
złącze USB zintegrowane z panelem sterowania umożliwiające prostą aktualizację, wgrywanie profili gotowania i grafik oraz odczyt danych HACCP.
W urządzeniu zastosowano technologię HygienicCare obejmującą wszystkie istotne elementy, z którymi użytkownik ma kontakt - powierzchnia uchwytu drzwi, C-Dial i rolowany prysznic ręczny są wykonane z innowacyjnego materiału, wzbogaconego jonami srebra co zapewnia stałe działanie antybakteryjne i redukuje przenoszenie bakterii.
Ponadto, za dopłatą dostępne są:
chowane drzwi pozwalające zaoszczędzić miejsce, zapewniające większą swobodę ruchu podczas pracy, ograniczające ryzyko wypadku, redukujące zagrożenie związane z poparzeniem się o gorącą, wewnętrzną szybę w drzwiach urządzenia i umożliwiające instalację dużych pieców konwekcyjno-parowych z wózkiem załadunkowym praktycznie wszędzie, nawet w ograniczonych warunkach przestrzennych.
czujnik Sous Vide możliwość podłączenia na zewnątrz
w pełni zautomatyzowany system mycia w trybie regularnym ConvoClean na życzenie również z dozowaniem indywidualnym
złącze ethernet/LAN
sonda temperaturowa z podłączeniem zewnętrznym.
Oprócz tego, na żądanie dostępne są:
pochłaniacz kondensacyjny (zintegrowana osłona kondensacyjna)
wersja grillowa z osobnym odpływem tłuszczu
wersja więzienna
wersja okrętowa
wersja dla specjalnych napięć
pakiet oprogramowania ConvoConnect do HACCP i zarządzania profilami pieczenia
stojak półkowy 600x400 mm z 5 półkami w zestawie ułożonymi w odstępie 94 mm
stojak rzeźniczy 600x400 mm z 6 półkami.
DANE TECHNICZNE:
DŁUGOŚĆ: | 922 mm |
SZEROKOŚĆ: | 792 mm |
WYSOKOŚĆ: | 786 mm |
MOC CAŁKOWITA: | 11 kW |
NAPIĘCIE: | 400 V |
TEMPERATURA MINIMALNA: | 30 °C |
TEMPERATURA MAKSYMALNA: | 250 °C |
WAGA: | 140 kg |
ILOŚĆ PROWADNIC: | 7 |
ROZMIAR GN: | GN 1/1 (530x325 mm) |
MATERIAŁ: | stal nierdzewna |
ZASILANIE: | elektryczne |
RODZAJ DRZWI: | uchylne |
SPOSÓB WYTWARZANIA PARY: | bojlerowy |
POJEMNIKI W KOMPLECIE: | nie |
WYŚWIETLACZ: | tak |
PRYSZNIC: | tak |
PANEL DOTYKOWY: | nie |
AUTOMATYCZNE MYCIE: | tak |
WÓZEK W KOMPLECIE: | nie |
SONDA TEMPERATUROWA: | tak |
WZDŁUŻNY UKŁAD PROWADNIC: | tak |