Piec piekarniczo - cukierniczy Nano Scroll Bakery 4 x 600 x 400 sterowany manualnie

33228Piec piekarniczo - cukierniczy Nano Scroll Bakery 4 x 600 x 400 sterowany manualnie -1
  • nowość
Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 10 453,77 zł 10453.77
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 8 499,00 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.
Producent: Hendi
Kod produktu: HND-219324-29088

Opis

-odległość miedzy prowadnicami
- 80 mm

-wymiary zewnętrzne
-
937x821x(H)715 mm

-ilość wentylatorów z autorewersem
- 2

-moc/napięcie
- 10,5 kW/400 V

-waga
- 120 kg


PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA W PIECACH NANO SCROLL

BAKERY:

-Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-280°C

Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych

-Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C

Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mies i ryb, jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek

-Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C

Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich


FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO SCROLL:

-Ustawienie czasu

Umożliwia ustawienie pracy pieca do 2 godzin lub prace trybie NON-STOP dla potraw wymagających dłuższej obróbki termicznej

-Bezpośrednie wytwarzanie pary

Para wytwarzana jest poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki.

Proces ten sterowany jest elektronicznie i posiada 10-cio stopniową regulację zaparowania

-Wentylatory z auto-rewersem

Auto-rewers, czyli automatyczna zmiana kierunku obrotu wentylatora, gwarantuje jednorodną temperaturę w całej komorze pieca

-NANO Technology

Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farba zawierająca nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby


POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO SCROLL:

– Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie

temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany

– Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii

elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni

– Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie

halogenowe ułatwiają obserwacje procesów zachodzących w piecu

– Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie

– Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi

– Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary,

szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze

– Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia

czyszczenie pieca

– Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304

– Drzwi z zawiasem po lewej

– Podłączenie do sieci wodnej: 3” gwint zewnętrzny, maksymalna

temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona,

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl