• Mikser spiralny 40l z 2 prędkościami

Symbol: YG-03065
6039.30
6039.30
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Kurier (Pobranie) 0
Odbiór osobisty 0
Kurier 0
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 606370181

Zostaw telefon
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Mikser spiralny marki YATO YG-03065 o pojemności 40L z 2 prędkościami.

Mikser przeznaczony jest do wyrabiania ciast ciężkich takich jak:

  • pizza, 
  • chleb,
  • pierogi,
  • pączki.
Szczególnie polecany do pizzerii, piekarni, cukierni.

Napędzany jest silnikiem o mocy 3100W, zasilany prądem 380~415V / 50Hz, za pomocą przekładni zębatkowej, która gwarantuje bardzo długą żywotność mechanizmu i użytkowania. Natomiast przeniesienie napędu następuje za pomocą paska napędowego, co ma szczególne znaczenie podczas serwisu urządzenia, ułatwiając jego wymianę.

Dzieża wraz ze spiralą obracają się jednocześnie ze stałą prędkością. Istnieje możliwość ustawienia dwóch prędkości pracy 125 / 250 obr/min. Dodatkowo mikser posiada bieg wsteczny ułatwiający wyjęcia ciasta z dzieży.

Mikser o wymiarach 1030x730x480mm waży133kg. Korps wykonany z aluminium i stali malowany w kolorze białym jest łatwy w utrzymaniu w czystości. Natomiast dzieża oraz akcesoria dodatkowe zrobione są ze stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.

Dzieża o pojemności 40Li średnicy wewnętrznej 450mm zamontowana jest na stałe. Maksymalny wsad ciasta wynosi 16kg. Osłona ochronna ze stali nierdzewnej zabezpiecza przed przypadkowym włożeniem rąk lub jakichkolwiek przedmiotów do dzieży podczas pracy. Natomiast otwory wsypowe umożliwiają dodawanie poszczególnych składników podczas wyrabiania ciasta.

Mikser posiada zabezpieczenie automatycznie wyłączające urządzenie przy próbie otworzenia osłony ochronnej. Dodatkowo mikser wyposażony jest w wyłącznik bezpieczeństwa, dzięki któremu następuje automatyczne przerwanie pracy.

Mikser w zestawie posiada akcesoria:

  • spirala do wyrabiania ciast ciężkich,
  • nóż odcinający.
Mikser spiralny do wyrabiania ciast ciężkich, np.: - na pizzę, - pierogi, - pączki, - chleb.