• Nóż japoński Santoku, HENDI, jasne drewno, (L)290mm 165

Symbol: H-845035
97.17
97.17
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 19
Odbiór osobisty 0
Kurier 19
Kurier (Pobranie) 23
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 606370181

Zostaw telefon

Wyprodukowane w Japonii - tradycyjny japoński design. Wszystkie noże z tej linii tworzą kompletny zestaw do tradycyjnego przygotowywania sushi. Ostrze wykonane z japońskiej stali nierdzewnej SUS 420J2. Rękojeść wykonana z drewna topolowego. Twardość ostrza: ok. 53 HRC. Nie nadają się do mycia w zmywarce

Nóż japoński Santoku firmy HENDI to japoński ekwiwalent noża szefa kuchni, lecz nieco cieńszy i krótszy, doskonale tnący jednym ruchem bez „bujania" ostrza. „Santoku" oznacza trzy walory i odnosi się do trzech podstawowych funkcji tego noża: siekanie, krojenie na cienkie plastry, krojenie w kostkę.

Japoński ekwiwalent noża szefa kuchni.

Ostrzony dwustronnie.

Sprawdza się w wielu zadaniach: siekanie, krojenie na cienkie plastry, krojenie w kostkę.


Długość: 165/295mm