-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Nóż japoński Santoku, HENDI, jasne drewno, (L)290mm 165
97.17
| Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
| Cena przesyłki | 19 |
| Dostępność |
Mało
|
Zamówienie telefoniczne: 606370181
| Zostaw telefon |
Wyprodukowane w Japonii - tradycyjny japoński design. Wszystkie noże z tej linii tworzą kompletny zestaw do tradycyjnego przygotowywania sushi. Ostrze wykonane z japońskiej stali nierdzewnej SUS 420J2. Rękojeść wykonana z drewna topolowego. Twardość ostrza: ok. 53 HRC. Nie nadają się do mycia w zmywarce
Nóż japoński Santoku firmy HENDI to japoński ekwiwalent noża szefa kuchni, lecz nieco cieńszy i krótszy, doskonale tnący jednym ruchem bez „bujania" ostrza. „Santoku" oznacza trzy walory i odnosi się do trzech podstawowych funkcji tego noża: siekanie, krojenie na cienkie plastry, krojenie w kostkę.
Japoński ekwiwalent noża szefa kuchni.
Ostrzony dwustronnie.
Sprawdza się w wielu zadaniach: siekanie, krojenie na cienkie plastry, krojenie w kostkę.
Długość: 165/295mm