-
Nóż japoński Sashimi, HENDI, jasne drewno, (L)335mm 210 mm
158.67
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 19 |
Dostępność | Mało 20 szt. |
Zamówienie telefoniczne: 606370181
Zostaw telefon |
Wyprodukowane w Japonii - tradycyjny japoński design. Wszystkie noże z tej linii tworzą kompletny zestaw do tradycyjnego przygotowywania sushi. Ostrze wykonane z japońskiej stali nierdzewnej SUS 420J2. Rękojeść wykonana z drewna topolowego. Twardość ostrza: ok. 53 HRC. Nie nadają się do mycia w zmywarce
Nóż japoński Sashimi firmy HENDI jest idealnym wyborem do krojenia filetów rybnych na sashimi i sushi. Jego wąska klinga jest również doskonała do skórowania i filetowania niewielkich i średnich ryb. Dzięki nożowi Sashimi można uzyskać bardzo cienkie, prawie przezroczyste plastry z bardzo niewielkim uszkodzeniem krojonego produktu.
Jednostronnie ostrzony.
Długa, cienka klinga jest idealna do filetowania małych i średnich ryb oraz krojenia filetów rybnych na sashimi i sushi za pomocą jednego ruchu.
Długość: 210/335mm